Over ons

Waarom kiest u een Martin Gaus Hondenschool?

Mijn naam is Angela Verburgh. Van kleins af aan had ik een passie voor dieren en met name voor honden en paarden. En daar draaide ook alles om. Ik bracht menig zwerfdier mee naar huis. Mijn grote wens was om dierenarts te worden. Helaas had ik mijn vakkenpakket niet mee en mijn 2de keus was lerares maar ik wilde toch ook wel graag gaan werken i.p.v. een lerarenopleiding te gaan volgen en zo kwam ik In het bedrijfsleven terecht alwaar ik lang en met heel veel plezier heb gewerkt en veel mensenkennis op heb gedaan.  

Maar het werken met dieren en met name honden bleef knagen. En zo besloot ik om op 29 september 2003 een Hondenuitlaatservice te beginnen genaamd Boy & Go. Deze naam verwijst naar mijn lieve hond Boy een kruising Duits/Hollandse herder waar alles mee begonnen is en de startdatum was zijn geboortedag. Dankzij Boy is dus eigenlijk alles begonnen en heb ik enorm veel geleerd over hondengedrag. Helaas is onze lieve Boy al een poosje niet meer onder ons maar we zijn er trots op en heel erg blij mee dat hij 14 jaar op ons levenspad heeft mee mogen lopen.  

Inmiddels had ik de instructeurscursussen gevolgd op het Martin Gaus Gedragscentrum te Lelystad waar ik o.a. les van Martin en Helly Gaus had en Martin mij meerdere malen heeft gevraagd of ik geen hondenschool wilde beginnen (wat was ik trots, ook met mijn 9 van hem voor het lesgeven!). En zo begon het nog meer te kriebelen, dus na 3 jaar gewerkt te hebben als instructeur en de stage in Lelystad op het Martin Gaus Gedragscentrum was de volgende logische stap dat ik een hondenschool zou runnen; een droom werd hierdoor werkelijkheid! En ik heb er tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad. Op 5 mei 2022 heb ik alweer 16 jaar mijn hondenschool. 

Samen met mijn man Herman hebben wij 6 honden, allemaal (x) Duitse herders, waarvan we er 5 (uit het buitenland) geadopteerd hebben met allemaal een heel triest verleden. Wolf is een x Duits/Hollandse herder, erg stoer en we hebben hem als pup met 7 weken in huis gekregen. Inmiddels is hij 8 jaar. Zijn grote vriendin is Vrouwtje en zij is geadopteerd toen zij 3 jaar oud was en ook zij is 8 jaar. Onze zachtaardige Fjodor (Heertje) hebben we geadopteerd op 9,5-jarige leeftijd en inmiddels is hij ruim 14,5 jaar oud. Onze Bizon hebben we geadopteerd op 10-jarige leeftijd en inmiddels is hij ook ruim 14,5 jaar. Onze Hinde hebben we geadopteerd op 8-jarige leeftijd, zij is nu 10 jaar. En onze Vlinder is het zonnetje in huis haar hebben we zelf (met hulp) van de straten uit Roemenië gered en zij zal ook ongeveer 8 jaar oud zijn. Verder hebben we ook nog 19 katten. Wat moet ik hier verder nog aan toevoegen? Ik voel me bevoorrecht dat ik naast een geweldig gezin ook nog werk met mensen en hun honden zodat mensen hun honden leren te begrijpen en zo een band met ze op kunnen bouwen, net zoals wij met onze kanjers hebben, Wat wil een mens die van dieren houdt nu nog meer?! 

Filosofie

Wij hopen dat wij door ons aanbod de hond met hun baasje(s) een fantastisch leven samen krijgen waarin de baas begrijpt waarom een hond bepaalde dingen doet en wat hij/zij kan doen om het leven van onze kwispelende viervoeter nog mooier te maken. 

Wilt u uw hond aanmelden voor een van onze cursussen? Dat kan!