Hierkomen

Cursus uitleg

De hond die komt wanneer hij geroepen wordt, dat is de droom voor vele hondenbaasjes. 

Helaas is dit toch vaak anders in de praktijk en vaak een lastig oefening van de gehoorzaamheidstrainingen. Vaak horen we dat de hond alleen wil komen wanneer hij uitgespeeld is, als er niets leukers te doen is of als hij dan eindelijk uitgesnuffeld is. 

Hierkomen is dus best een pittige oefening voor vele honden (en hun baasjes). De hond moet namelijk stoppen waar hij mee bezig was om het liefst meteen en zo snel mogelijk bij de baas te komen. En daar gaat het nogal eens mis. Vaak ontstaan problemen met deze oefeningen rond de pubertijd als veel honden ´bananen in hun oren krijgen´. Zeker als ze leuk aan het spelen zijn met hun vriendjes in het bos. Het doel van deze cursus is dan ook om de hond nu echt goed te leren hierkomen ongeacht alle (leuke) prikkels om hem heen. We verleggen dus de focus van de hond naar de baas toe i.p.v. naar de omgeving.  

In deze cursus gaan we o.a. aan de slag met het aanscherpen van uw lichaamstaal, de timing van het roepen en de beloningen. Daarmee maken we de interactie tussen de honden en hun baasjes beter met als gevolg een betere en snellere hierkomer. 

We oefenen de 1ste 2 of 3 lessen op de hondenschool en de andere 2 of 3 lessen op verschillende locaties in de buurt van Groesbeek/Nijmegen. Dit kan op een parkeerplaats zijn, in het bos of bijvoorbeeld in een winkelcentrum, kortom de echte praktijk. 

Deze cursus is geschikt voor honden die wegrennen en niet bij je komen als voor honden waarbij je preventief wilt werken aan een goeie connectie en uitstekend “hier” commando. 

Informatie

Duur  

6 weken 

Inhoud 

1 theorieles 

5 praktijklessen 

Waar 

3 lessen op de hondenschool 

3 lessen in de omgeving van Groesbeek 

Wanneer 

Op zaterdag of zondag 

Voor wie 

Honden die minimaal de basiscursus hebben doorlopen 

Kosten 

€ 87,50 

hierkomen-2-min
hierkomen-2021
Wilt u uw hond aanmelden voor een van onze cursussen? Dat kan!