Workshop Dogfrisbee

Cursus uitleg

Dogfrisbee is een erg leuke sport om op een hele positieve manier met je hond bezig te zijn en een nog betere band te krijgen. 

Zelf heb ik met Boy in zijn jonge jaren meegedaan aan frisbee-wedstrijden en de frisbee was zijn lust en leven. Het was ontzettend leuk om op het veld speelgoed neer te leggen, wat verschillende (onverpakte!) worsten en zijn frisbee. En als ik dan aan cursisten vroeg ´wat zou Boy als 1ste pakken´ zei natuurlijk iedereen: ‘de worst(en)’! Maar ik wist altijd wat het zou worden, zijn frisbee. Het was ontzettend leuk om te zien hoe blij hij daarvan werd en ook de reacties van cursisten dat hij allerlei lekkers negeerde om zijn felbegeerde frisbee te kunnen pakken. Bij de 1ste wedstrijden voor starters wonnen we de prijs voor het meest veelbelovende talent en dat was al zo fantastisch en dat lag met name aan Boy want hij kreeg een 9 voor zijn drive maar ik gooide toen nog niet zo goed en heb toen les in Duitsland gehad en dat heeft geholpen want zo zijn we in 2005 bij het Nederlands Dogfrisbee kampioenschap 1ste geworden bij de starters en in de competitie (= NL kampioenschap + 3 v.d. beste wedstrijden dat jaar) 2de, wat was ik ontzettend trots op mijn lieve Boy! 

Maar je kunt niet zomaar een frisbee kopen en dan maar wat gaan gooien. Een blessure is zo opgelopen en daar doet u uzelf en uw hond geen plezier mee. 

Daarom hebben we een leuke workshop zodat iedereen kan kijken of het iets voor zijn/haar hond is. We vertellen eerst het een en ander over frisbee; hoe worden de frisbees vastgehouden, hoe moeten ze gegooid worden enz. Ook de regels van de frisbee-wedstrijden worden besproken en deze nemen we ook mee in de workshop met de honden. Dus we starten eerst met theorie en daarna gaan we overgooien naar elkaar zonder honden. En als dit lukt dan pakken we de honden erbij en gaan we oefenen met onze honden. Omdat dit heel erg intensief is en veel van je hond vraagt zijn het steeds korte sessies en gaan we tussendoor ook wat kunstjes aanleren en even ontspannen.  

Informatie

Duur 

1 les van 10.00-13.00 uur 

 

Wat krijg je 

1 frisbee 

2 consumpties 

 

Voor wie 

Honden van minimaal 1 jaar oud 

Honden moeten sociaal zijn naar andere honden en mensen 

Honden moeten medisch in orde zijn  

Honden moeten de basisgehoorzaamheid kennen 

 

Kosten  

€ 47,50 

€ 27,50 voor elk 2de gezinslid die met dezelfde hond meetraint

workshop-dogfrisbee-min
Wilt u uw hond aanmelden voor een van onze cursussen? Dat kan!