Puppy stuif-in

Cursus uitleg

Het leven van een pup gaat heel erg snel in de periode van 8-12 weken maar ook daarna ontwikkelen de pup en zijn gedrag zich in een rap tempo. Natuurlijk is het heel erg leuk en boeiend om hier actief aan bij te dragen. Pups opvoeden kost heel veel tijd, geduld, inzicht en energie maar alles wat u in uw pup investeert betaald zichzelf allemaal terug op de lange termijn. En hoe fijn is dat dat u uiteindelijk kunt ´lezen en schrijven met uw hond´?! 

Eindelijk is het zover, uw pup mag komen. Alles is al in gereedheid gebracht en zo heeft uw pup meteen een heerlijk plaatsje in huis waar hij/zij kan wennen aan de nieuwe situatie. Er is een bench met een zacht kleedje erin, er zijn speeltjes, er is een mooi halsbandje gekocht met een bijpassende lijn eraan, de voer- en waterbak(jes) staan al klaar en er liggen hier en daar ook wat knuffels of andere speeltjes en uw pup is zo ontzettend welkom. 

Natuurlijk hopen wij dat u zich van tevoren goed heeft ingelezen en de juiste pup voor uw gezin uitgezocht heeft en dan hebben we het niet over het uiterlijk van de pup maar zeker over het karakter dat erin zit en of dit ras wel bij u en uw gezin past. En dat u beseft dat het niet alleen bij de aanschaf blijft maar dat er voer gekocht moet worden, dat er dierenartskosten zijn en dat u een hondencursus volgt op maat van de pup. 

Wat wij ontzettend belangrijk vinden zijn de eerste weken nadat uw pup bij u is komen wonen. Uw pup is een week of 8 als hij komt en dan is het uw taak om hem op een verantwoorde manier met de wijde wereld te leren omgaan. Dus dat u erop uit gaat en niet angstvallig de pup binnen houdt totdat hij zijn laatste enting heeft gehad, u kunt deze periode niet meer inhalen en u loopt dan echt achter de feiten aan en dat moet niet de bedoeling zijn! Want zoals eerder aangegeven, pups leren razendsnel en dat kan positief zijn maar ze kunnen net zo goed de verkeerde dingen oppikken en in beide gevallen wordt de basis gelegd voor het toekomstige gedrag. 

Bij onze Puppy stuif-in draait dus alles om het belang van een gezellige en sociale pup en later volwassen hond. Onze stuif in is speciaal gericht op pups die bij aanvang het liefste rond de 8 weken zijn zodat u kunt beginnen met het socialiseren van allerlei prikkels zoals vreemde mensen, andere hondenrassen, geluiden en aanrakingen. Door de jonge leeftijd is het gemakkelijker voor uw hondje om dit te leren. De nadruk ligt hierbij niet zozeer op het bijbrengen van gehoorzaamheid maar op het bouwen van een goede relatie tussen hond en baas. Tijdens de theorie vertellen wij u over het zindelijk maken van uw pup, zelfstandig worden, benchtraining enz. En natuurlijk kunt u dan ook met al uw vragen bij ons terecht! 

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen, mail dan naar psihondenschoolnijmegen@live.nl

Let op: bij aanvang van de puppy-stuif-in mag uw hond niet ouder dan 11 weken zijn!

Informatie

Duur 

1 theorieles  

Minimaal 4 praktijklessen/max 7  

Wanneer 

Zaterdag theorie van 8.30 –  9.30 uur(dit kan de 1ste of de 2de les zijn) 

Zaterdag praktijk van 9.30 – 10.15 uur 

U kunt elke week van start gaan! 

Kosten 

Prijs € 30,- vd theorieles  

         € 20,- per praktijkles  

 

I.v.m. de maatregelen ten aanzien van Corona/Covid-19 mogen er max 2 personen per hond bij de lessen zijn!

De kosten van de Puppy stuif in zijn € 30,- voor de theorieles en € 20,- per praktijkles per les te betalen.

U kunt wel een afspraak maken voor lessen ALLEEN met uw gezin zodat het hele gezin mee kan , dit kan op doordeweekse dagen en er komt dan €10,- per les bij.

Wilt u uw hond aanmelden voor een van onze cursussen? Dat kan!