Clickertraining

De clicker: een speelgoedje met magische opvoedingskracht!

Speelde u als kind ook weleens het spelletje ´koud-warm´? U weet wel, dat spelletje waar u alleen met deze twee woorden als aanwijzing moest raden wat u moest doen? Wist u dat op dit simpele spelletje een heel opvoedingssysteem is gebaseerd? En dat systeem werkt niet alleen geweldig, het is ook nog eens leuk voor u en uw hond! 

Clickermethode

Wij maken in onze training gebruik van de clicker. Wat is een clicker nu precies? De clicker is een klein doosje met daarin een metalen plaatje, als je op dit plaatje drukt dan maakt het een typisch klikklak geluidje. Sommige mensen kennen het speeltje nog van vroeger als dat kleine metalen kikkertje wat het typische klikklak geluid teweegbrengt.  

Het gebruik van de clicker als positief trainingsmiddel stamt uit de zoogdiertraining van o.a. dolfijnen die op deze manier getraind worden. 

Geluid van een clicker:

Razendsnel leren

Een clicker tovert niet opeens gewenst gedrag in de hond, nee we moeten er wel iets voor doen. Als we de clicker geconditioneerd hebben (en dit vertellen we uitgebreid in de basiscursus) dan kunnen we aan de slag. Door positief te trainen met een clicker zal de hond gemotiveerd worden om samen te werken en zo wordt het trainen alleen maar leuker (en beter). En als het gedrag eenmaal erin zit dan kunnen we de clicker achterwege laten dus we hoeven niet ons hele leven te blijven ´clickeren´. 

Wilt u uw hond aanmelden voor een van onze cursussen? Dat kan!